MediYoga stillhet och djup närvaro

När du utövar MediYoga med FiloSofia på Norraby gård bjuds du på en helhetsupplevelse. Omgiven av den närande naturen i vacker miljö och i lokaler som andas lugn får du ta plats på en mjuk ullmatta bland levande ljus och stilla musik. Med andetaget och olika övningar guidas du varsamt in i djup avspänning och total närvaro i dig själv. Det passar lika bra för dig som önskar ett fint inslag i en redan välmående vardag som för dig med svåra obalanser och hälsoproblem av olika slag.

Läs mer

MediYoga utgörs av enkla och samtidigt mycket kraftfulla pass som påverkar på djupet. Det är en terapeutisk och medicinsk träningsform med tydlig stressreducerande effekt. Den utgör en helhetsträning som stillar sinnet, balanserar nerv- och hormonsystemet och ökar kroppsmedvetenheten samtidigt som en ökad rörlighet, flexibilitet och styrka infinner sig.

MediYoga stimulerar kroppens lugn- och rosystem och hjälper till att stärka immunförsvaret och främja kroppens självläkande processer. Spänningar och blockeringar frigörs, livsenergin får ett bättre flöde och upplevelsen av ökad harmoni i och med livet tar form. Andetaget är centralt i MediYoga. Varje pass utgörs av andningsövningar, kroppsövningar, ställningar, ögonpositioner, mantra (ljud) och meditation. Man ligger eller sitter på golvet eller på stol och alla övningar anpassas efter individens förmåga i stunden. Yoga generellt utgör ett fantastiskt verktyg för att reducera stress och skapa balans och ökat välbefinnande. MediYoga specifikt ingår i flera studier med positiva forskningsresultat avseende på stress och hälsa. Metoden används mer och mer inom den svenska hälso- och sjukvården och det finns fina forskningresultat gällande ryggsmärtor, högt blodtryck, hjärtflimmer, sömnproblem, olika smärttillstånd och ångest att luta mot. Läs mer om MediYoga på mediyoga.se.

Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens riktlinjer kring Covid-19.