Gravidyoga Växjö – MediYoga för gravida

Gravidyoga hösten 2023

Kontakten med dig själv och barnet i magen fördjupas
MediYoga för gravida är en fantastisk förberedelse inför förlossningen. Du som mamma får också en fin förberedelse inför den första spädbarnstiden, amning och föräldraskapet i sin helhet. Med gravdiyoga blir förberedelserna naturliga och du får med dig verktyg för livet. Andetaget är grundläggande i MediYoga för gravida.

Läs mer om gravidyoga

Graviditeten utgör en transformationens tid, en omställning och förberedelse inför det nya lilla liv som ska komma till familjen. Som förstagångsförälder börjar en helt ny period i livet, som flerbarnsförälder väntar också nya utmaningar och erfarenheter. MediYoga ger en välbehövlig stund av stillhet för återhämtning och för att stärka dig som gravid. Yogan förbereder och stärker fysiskt, mentalt och emotionellt. Närvaron i kroppen och stunden stärks och kontakten med dig själv fördjupas. Yogan skänker lugn och tillit till den period i livet du befinner dig i just nu och inför det som väntar. Med yoga minskar stress och oro och nervsystemet stärks.

Förlossningsarbetet underlättas med yogiska andetag och övningar som hjälper dig att slappna av. Dina erfarenheter av yogans uthållighetsövningar tar dig genom de mest påfrestande stunder under din förlossning.

Yogans stärker också kontakten med bebisen i magen och den så elementära och viktiga anknytningsprocessen understödjs. Amningsförfarandet beredes och får en fin grund att vila mot. Gravidyoga hjälper dig att kunna vara en välmående mamma i balans. Det skapar trygghet och en god start i livet för det nyfödda barnet. En ovärderlig gåva. Lantluft och vackra omgivningar får du som en bonus när du besöker FiloSofia.

 • Tid

  Torsdagar 17:00 – 19:00

 • Plats

  Kursen ges i Yogahuset på Norraby gård, strax utanför Växjö.

 • Kursstart

  Kursstart september 2024, datum kommer.

  Deltagande från graviditetsvecka 12. 

 • Kostnad

  1600kr / 8 ggr.

  Mellanmål serveras vid varje tillfälle. Möjlighet till gemenskap och samvaro i de mysiga lokalerna efter avslutat yogapass.

  Din barnmorska, läkare, sjuksköterska eller fysioterapeut kan ordinera dig gravidyoga hos FiloSofia via FaR (fysisk aktivitet på recept). Du måste fortfarande betala avgiften själv, men det kan hjälpa dig i kommunikationen med din arbetsgivare. 

Boka

Din plats är bokad när du har fått en bekräftelse!

  Ja tack, jag vill gärna ta emot härliga uppdateringar från FiloSofia via mail!