Andra fina kurser

Större utbud på Norraby Gård

Det är med stor glädje som FiloSofia kan presentera fler aktörer här på Norraby gård i form av kurser i dans, kreativt skapande och zonterapi. Vi som håller kurs här arbetar alla utifrån hjärtat och har en genuin drivkraft att stärka folkhälsan.

JULKLAPPSTIPS Måleri & yoga

JULINSPIRATION MED FÄRG, KREATIVITET & NJUTNING 

Inspirationsdag med Emilia Linderholm & FiloSofia

Söndag 22 januari 2023
Inga förkunskaper krävs

Varmt välkommen till en dag med inspiration för skönt flöde, kreativitet och skapande. Vi börjar dagen på vackra Norraby gård med en livgivande yoga tillsammans med Sofia där vi stilla och varsamt väcker våra kroppar, landar skönt in i dagen och öppnar upp för flöde och kreativitet. Därefter guidar Emilia oss in i dagens måleritema. Vi kommer att använda oss av vattnets egen färg, akvarell, och låter färgen och lusten vara det viktiga och hänger oss åt processen, snarare än slutprodukten. Vi ser på färgernas betydelse och symbolik historiskt och i samtid, och relaterar även färgerna till vårt energisystem ur ett yogiskt perspektiv. Dagen avrundas med en ljusmeditation.

Hälsosamma måltider ingår; mellanmål, lunch samt eftermiddagsfika. Akvarellfärger och block ingår i priset. 

Boka senast den 13 december 2022.

Innerligt välkommen till en kreativ dag i vacker och vilsam miljö. 

Emilia Linderholm är verksam som konstnär och formgivare i glas. Hon har sina rötter i operans värld, något som ofta syns i hennes måleri. Att gestalta kvinnor i starka varma färger är en röd tråd i hennes skapande. Sedan 2013 bor Emilia i den lilla byn Tolg utanför Växjö med sin familj. Där har hon också sin ateljé.

Sofia Rappe förmedlar budskap om att det är konsten om att lyssna till och följa kroppens och vårt inre hjärtas röst som är källan till välmående. Sofia är distriktssköterska och mediyoga är hennes verktyg. Nya och gamla yogis, gravida och spädbarn välkomnas till hennes verksamhet FiloSofia på natursköna Norraby gård där hon även bor tillsammans med sin familj.

Kursledare: Emilia Linderholm & Sofia Rappe
Tid: Söndag den 22 januari 2023 kl 09 – 17

Kostnad:  Julerbjudande 2100kr (ord. pris 2500kr)

Boka genom att skicka en intresseanmälan i formuläret! 

Dans för själen

Sköna söndagar med Lone Wåxnäs
Inga förkunskaper krävs

Dansa av hjärtats lust, det finns inget rätt eller fel i Dans för själen. Fokus ägnas åt glädjen och det kravlösa. Lone guidar dig igenom dansövningar och koreografier av olika dansstilar. Hon brinner för att sprida kravlös dans och att förmedla dansen som ett redskap för välmående och hälsa. Dansen har varit betydelsefull för henne sedan barnsben och har kommit att bli ett viktigt verktyg för att möta livets alla utmaningar och också för att leva ut glädjeämnen. Lone är danslärare, utbildad vid balettakademien i Göteborg och Umeå. Bland hennes senare fördjupningar ingår konceptet ”Dans för hälsa” och fokus kring forskning på dans. Forskningen bekräftar hennes egna erfarenheter om att dansen gör oss mer lyckliga. Dans frigör endorfiner och lyfter fram känslor av glädje. Hjärnans kognitiva funktioner stimuleras samtidigt som stress och oro minskar. En ökad kroppskännedom och medvetenhet infinner sig. Lone har jobbat mycket med barn och ungdomar och har nu en längtan efter att sprida dansglädje bland vuxna. Vi är mycket glada och stolta över att kunna erbjuda hennes kurs här.

Kursledare: Lone Wåxnäs
Tid: Söndagar jämna veckor kl 17:00 – 18:15.
Kursstart: Vecka 36 den 11 september 2022, avslut den 18 december. 
Kostnad:  1650kr

Boka genom att skicka en intresseanmälan i formuläret! 

Burlesk showdans

Dansa med Lone Wåxnäs
Inga förkunskaper krävs


Den här kursen lockar dig till feminina, sensuella och starka rörelser där du får ta ut svängarna samtidigt som du lär dig dansteknik. Fokus ligger på koreografi inspirerad av stilar som burlesk dans och showjazz där kroppsuttryck och personlighet lyfts fram. Det blir lekfullt och befriande för kropp och själ. Ge dig hän, njut och skratta och lämna danssalen som den kraftfulla kvinna du är. Hjärtligt välkommen till en danskurs utöver det vanliga.

Dansen har varit betydelsefull för Lone sedan barnsben och har kommit att bli ett viktigt verktyg för att möta livets alla utmaningar och också för att leva ut glädjeämnen. Lone är danslärare, utbildad vid balettakademien i Göteborg och Umeå. Bland hennes senare fördjupningar ingår konceptet ”Dans för hälsa” och fokus kring forskning på dans. Forskningen bekräftar hennes egna erfarenheter om att dansen gör oss mer lyckliga. Dans frigör endorfiner och lyfter fram känslor av glädje. Hjärnans kognitiva funktioner stimuleras samtidigt som stress och oro minskar. En ökad kroppskännedom och medvetenhet infinner sig. Lone har jobbat mycket med barn och ungdomar och har nu en längtan efter att sprida dansglädje bland vuxna. Vi är mycket glada och stolta över att kunna erbjuda hennes kurser här.

Kursledare: Lone Wåxnäs
Tid: Söndagar jämna veckor kl 18:30 – 19:30.
Kursstart: Vecka 36 den 11 september 2022, avslut den 18 december. 
Kostnad:  1650kr

Boka genom att skicka en intresseanmälan i formuläret! 

Spädbarnsmassage Växjö

Spädbarnsmassage med FiloSofia
Mjuk, kärleksfull beröring som främjar dig och ditt barns hälsa och utveckling. Ett fantastiskt sätt att mötas och växa tillsammans. Tillit och trygghet förmedlas och anknytningen och förmågan att tolka ditt barns signaler stärks. En underbar stund för dig och ditt barn med verktyg för vardagen och livet.

Spädbarnsmassage kan introduceras till det nyfödda barnet, men min rekommendation är att ni stannar hemma i familjens stillhet de första sex levnadsveckorna. 

Kursledare: Sofia Rappe
Tid: Torsdagar kl 11:00 – ca 13
Kursstart: Februari 2023
Kostnad: 1600 kronor för 8 veckor. Smörgås och te eller annat mellanmål serveras vid varje tillfälle. Rejälare lunchmat kan medtagas. Möjlighet till gemenskap och samvaro i de mysiga lokalerna efter avslutad guidning.
Boka genom att skicka en intresseanmälan i formuläret!

Intresseanmälan

    Ja tack, jag vill gärna ta emot härliga uppdateringar från FiloSofia via mail!