Om Filosofia

FiloSofia drivs av Sofia Rappe. Sofia är instruktör sedan 2012 och nu även lärare och terapeut i MediYoga. I sin profession som distriktssköterska har hon funnit MediYoga som sitt absolut bästa verktyg i arbetet med att främja hälsa. I sin strävan med att sprida sunda levnadsvanor för en förbättrad folkhälsa belyser hon vikten av återhämtning och sinnesnärvaro. Med hjälp av MediYoga förmedlar hon budskap om att allt vi behöver för att må bra finns naturligt inom oss och att det är konsten att lyssna till kroppen och vårt inre hjärtas röst som är källan till välmående.

”Det finns en längtan hos mig att få sprida yoga bland folket som ett livsredskap i vardagen och lite extra bland unga kvinnor, för deras framtida hälsa och som en ovärderlig gåva till alla ännu ofödda barn, allas vår framtid.”

Fördjupade kunskaper

I grunden är Sofia sjuksköterska med specialistexamen distriktssköterska. Hon har även studerat ämnet Park- och trädgård som rehabilitering vid Sveriges Lantbruks Universitet. Inom MediYoga har Sofia förkovrat sig i MediYoga för binjurar och hormonbalans, MediYoga för gravida samt MediYoga vid migrän. Verksamheten bedrivs på Norraby gård, strax utanför Växjö, där Sofia också bor och lever med sin familj. Det finns en drivkraft att få utveckla yogaverksamhet mer med naturens läkande effekter. Sofia har en stark tro till att när vi känner att vi är i kontakt med vårt hjärtas röst och känner oss som ett med naturen kan vi också uppleva sann glädje och djup tillfredsställelse i livet.

”Stressrelaterad ohälsa är den största enskilt växande orsaken till ohälsa och besök inom hälso- och sjukvården. Det här är mitt sätt att hjälpa individen och att bidra till en ökad folkhälsa”

Välkommen att kontakta FiloSofia för mer information om aktuella kurser, privata sessioner, kommande evenemang och samarbete.

Sagt om Filosofia

  • ”Här har jag lärt mig andas rätt och att låta kroppen uppnå total avslappning och mycket av min smärta har försvunnit. Genom Sofias mjuka vägledning når man landet ingenstans. Tacksam för Sofia och Norraby Gård!”

    Britt-Marie Blennmyr
  • ”Sofia ger så mycket glädje och värme. Fullständig kravlös yoga, underbar för både kropp och själ. En stund att ge till sig själv i underbar välkomnande miljö.”
    Masiza Gowenius