Gästande program

Större utbud på Norraby Gård

Det är med stor glädje som FiloSofia nu även kan presentera fler aktörer här på Norraby gård i form av kurser i dans, kreativt skapande, kroppsspråk och kommunikation. Vi som håller kurs här arbetar alla utifrån hjärtat och har en genuin drivkraft att stärka folkhälsan.

Dans för själen

Sju fantastiska vårsöndagar med Lone Wåxnäs
Inga förkunskaper krävs

Dansa av hjärtats lust, det finns inget rätt eller fel i Dans för själen. Fokus ägnas åt glädjen och det kravlösa. Lone guidar dig igenom dansövningar och koreografier av olika dansstilar. Hon brinner för att sprida kravlös dans och att förmedla dansen som ett redskap för välmående och hälsa. Dansen har varit betydelsefull för henne sedan barnsben och har kommit att bli ett viktigt verktyg för att möta livets alla utmaningar och också för att leva ut glädjeämnen. Lone är danslärare, utbildad vid balettakademien i Göteborg och Umeå. Bland hennes senare frödjupningar ingår konceptet ”Dans för hälsa” och fokus kring forskning på dans. Forskningen bekräftar hennes egna erfarenheter om att dansen gör oss mer lyckliga. Dans frigör endorfiner och lyfter fram känslor av glädje. Hjärnans kognitiva funktioner stimuleras samtidigt som stress och oro minskar. En ökad kroppskännedom och medvetenhet infinner sig. Lone har jobbat mycket med barn och ungdomar och har nu en längtan efter att sprida dansglädje bland vuxna. Vi är mycket glada och stolta över att kunna erbjuda hennes kurs här.

Kursledare: Lone Wåxnäs
Tid: Söndagar udda veckor kl 17:00 – 18:15.
Kursstart: Vecka 11 den 21 mars, avslut den 13 juni.
Kostnad: 1155kr. 

Boka genom att skicka en intresseanmälan i formuläret! 

Frigörande dans

Livgivande kurs i vår med Anna Lengyel
Mindfulness i rörelse. Låt dig få bli lekfullt och varsamt guidad in i fria rörelser utifrån dina behov och förmågor i stunden. Musik och rörelserytmer lockar till dans och djup sinnesnärvaro, kroppen får tala och tanken får vila. Efter flera år med eget utövande av Frigörande dans lockades Anna till att under 2019 utbilda sig för att kunna sprida denna fantastiska metod och låta musik och röreslerytmer få bjuda in till dans och närvaro hos folket. Vi är mycket glada över att hon efter en uppskattad första kurs i höstas fortsätter att pröva sina vingar som instruktör här hos oss FiloSofia på Norraby gård.

Kursledare: Anna Lengyel
Tid: Mer information kommer inom kort!
Kursstart: Hösten 2021
Kostnad: Mer information kommer inom kort!

Boka genom att skicka en intresseanmälan i formuläret!

Kroppsspråk och kommunikation

Utforska bemötande, gränser, attityder och status med Anna Tornehagen
70-80% av vår kommunikation sker via kroppsspråket och i denna kurs utforskar vi bland annat bemötande, gränser, attityder och status. Vad sänder du med kroppsspråket och hur tolkar du andra? Jätterolig och självförtroendehöjande kurs där du får lära känna dig själv i en trygg miljö. Vi använder oss av dramaövningar och enklare rollspel och improvisationer.

Kursledare: Anna Tornehagen
Tid: Mer information kommer inom kort!
Kursstart: Kursstart hösten 2021. Planeras till 4 söndagar om 2h per gång.
Kostnad: Mer information kommer inom kort!

Boka genom att skicka en intresseanmälan i formuläret!

Familjedrama

Drama för stora och små. Lekfullt och frigörande för barn och vuxna.
Lättsam och vansinnigt rolig kurs för dig och ditt barn där ni får skratta, mötas och utvecklas tillsammans med andra i enkla rollspel och dramaövningar. Samarbete, trygghet, fantasi, språk och föreställningsförmåga är i fokus och du tränar på att släppa kontroll, våga ta plats och använda kropp och röst för att stärka självkänsla och självförtroende hos dig o ditt barn. 

Kursledare: Anna Tornehagen
Tid: Mer information kommer inom kort!
Kursstart: Hösten 2021, kursen löper över 8 veckor.
Kostnad: Mer information kommer inom kort!

Boka genom att skicka en intresseanmälan i formuläret!

Intresseanmälan

    Ja tack, jag vill gärna ta emot härliga uppdateringar från FiloSofia via mail!