Gästande program

Större utbud på Norraby Gård

Det är med stor glädje som FiloSofia nu även kan presentera fler aktörer här på Norraby gård i form av kurser i dans, kreativt skapande, kroppsspråk och kommunikation. Vi som håller kurs här arbetar alla utifrån hjärtat och har en genuin drivkraft att stärka folkhälsan.

Dans för själen

Åtta sköna söndagar med Lone Wåxnäs
Inga förkunskaper krävs

Dansa av hjärtats lust, det finns inget rätt eller fel i Dans för själen. Fokus ägnas åt glädjen och det kravlösa. Lone guidar dig igenom dansövningar och koreografier av olika dansstilar. Hon brinner för att sprida kravlös dans och att förmedla dansen som ett redskap för välmående och hälsa. Dansen har varit betydelsefull för henne sedan barnsben och har kommit att bli ett viktigt verktyg för att möta livets alla utmaningar och också för att leva ut glädjeämnen. Lone är danslärare, utbildad vid balettakademien i Göteborg och Umeå. Bland hennes senare fördjupningar ingår konceptet ”Dans för hälsa” och fokus kring forskning på dans. Forskningen bekräftar hennes egna erfarenheter om att dansen gör oss mer lyckliga. Dans frigör endorfiner och lyfter fram känslor av glädje. Hjärnans kognitiva funktioner stimuleras samtidigt som stress och oro minskar. En ökad kroppskännedom och medvetenhet infinner sig. Lone har jobbat mycket med barn och ungdomar och har nu en längtan efter att sprida dansglädje bland vuxna. Vi är mycket glada och stolta över att kunna erbjuda hennes kurs här.

Kursledare: Lone Wåxnäs
Tid: Söndagar udda veckor kl 17:00 – 18:15.
Kursstart: Vecka 35 den 5 september, avslut den 12 december.
Kostnad: 1320kr. 

Boka genom att skicka en intresseanmälan i formuläret! 

Frigörande dans

Livgivande dans i höst med Anna Lengyel
Mindfulness i rörelse. Låt dig få bli lekfullt och varsamt guidad in i fria rörelser utifrån dina behov och förmågor i stunden. Musik och rörelserytmer lockar till dans och djup sinnesnärvaro, kroppen får tala och tanken får vila. Efter flera år med eget utövande av Frigörande dans lockades Anna till att under 2019 utbilda sig för att kunna sprida denna fantastiska metod och låta musik och rörelserytmer få bjuda in till dans och närvaro hos folket. Vi är mycket glada över att hon efter en mycket uppskattad första kurs i höst och vår fortsätter att breda ut sina vingar här hos FiloSofia på Norraby gård. 

Kursledare: Anna Lengyel
Tid: Torsdag 30 september kl 17:30 – 19:15

Boka genom att skicka en intresseanmälan i formuläret!

Stark strålande kvinna

Stark strålande kvinna

Hello Everyday och FiloSofia välkomnar kvinnor mitt i livet till en stark strålande dag. En dag som ger inspiration och redskap för att må bra i vardagen. Syftet är att på en enkel nivå ge insikt om de hormonella förändringar som sker i kvinnokroppen under livets gång och därmed skapa en förståelse för hur vi själva kan påverka vårt mående. Vi visar hur du med hjälp av träning, återhämtning och kost kan förbättra ditt mående och skapa förutsättningar för att känna dig stark och strålande. Skapa mer skönt flöde i livet.
Evenemanget äger rum i Norraby gårds rogivande och inspirerande miljö och vi serverar en välsmakande och näringsrik lunch samt mellanmål. Dagen varvas med föreläsningar och praktisk träning.
Antal platser 30st, först till kvarn gäller för anmälan.
I dessa tider ser vi det som självklart att du, och även vi, kan avboka eventet med kort varsel och du får då dina pengar tillbaka. Vi förutsätter att du som kommer är helt frisk och vid minsta tecken på förkylning eller influensasymptom stannar hemma.
VÄLKOMMEN!!

Kursledare: Ella Roström, Cia Olofsson & Sofia Rappe
Tid: Lördag 9 oktober 08:30-15:00
Kostnad: 1295kr

Boka genom att skicka en intresseanmälan i formuläret!

Möt dig själv – en vansinnigt rolig workshop

Utforska bemötande, gränser, attityder och status med Anna Tornehagen
70-80% av vår kommunikation sker via kroppsspråket och i denna kurs utforskar vi bland annat bemötande, gränser, attityder och status. Vad sänder du med kroppsspråket och hur tolkar du andra? Jätterolig och självförtroendehöjande kurs där du får lära känna dig själv i en trygg miljö. Vi använder oss av dramaövningar och enklare rollspel och improvisationer.

Intresset av att hjälpa andra till medvetenhet, att guida människor till att hitta vägar att förstå och ta sig igenom rädslor o begränsningar är en av Annas drivkrafter i sitt mångåriga yrkesliv inom kulturarbete. Som utbildad skådespelerska och dramapedagog i kombination med ett genuint existentiellt intresse och utbildningar inom andlig utveckling och healing skapar Anna sessioner som gör det omöjligt för den som deltar att inte låta sig inspireras och ge sig hän med lust och hjärta i glädje och allvar, i stort som smått. Att delta i någon av Annas kurser handlar enligt Anna om att få släppa själen fri i lek och upplevelse. Hennes vackra dalmålsdialekt får man på köpet. Vi ser med stor glädje och tacksamhet fram emot att starta upp Annas workshops och kurser hos FiloSofia på Norraby gård hösten 2021.

Kursledare: Anna Tornehagen
Tid: Lördag 23 oktober kl 10-14
Kostnad: 950kr

Boka genom att skicka en intresseanmälan i formuläret!

Spädbarnsmassage

Spädbarnsmassage med FiloSofia
Mjuk, kärleksfull beröring som främjar dig och ditt barns hälsa och utveckling. Ett fantastiskt sätt att mötas och växa tillsammans. Tillit och trygghet förmedlas och anknytningen och förmågan att tolka ditt barns signaler stärks. En underbar stund för dig och ditt barn med verktyg för vardagen och livet.  

Kursledare: Sofia Rappe
Tid: Mer information kommer
Kursstart: Oktober 2021
Kostnad: Mer information kommer inom kort!

Boka genom att skicka en intresseanmälan i formuläret!

Intresseanmälan

    Ja tack, jag vill gärna ta emot härliga uppdateringar från FiloSofia via mail!